سرور مجازی لهستان با ترافیک نامحدود

cPanel چیست؟ – بخش اول

[ad_1]

cPanel چیست؟ – بخش دوم

cPanel چیست؟ چرا بهتر است برای مدیریت هاست خود از cPanel استفاده کنید؟

cPanel همانطور که از اسمش مشخص است ، یک کنترل پنل تحت وب است. cPanel  امکان مدیریت هاست ها و سرورهای تحت  ویندوز و لینوکس  را برای شما فراهم می کند. این کنترل پنل امکانات وسیعی را در اختیار کاربران می گزارد. کاربران می توانند آدرس های ایمیل خود را در cPanel ایجاد و مدیریت کنند، همچنین دامنه ها، بانک های اطلاعاتی، نسخه های مختلف PHP و تقریبا تمام جوانب یک وب سرور را کنترل کنند.  در نتیجه این کنترل پنل قدرتمند امکان اداره تمام سرویس های هاست را در یک جا فراهم آورده است. cPenel توسط شرکتی به همین نام و غالبا به زبان برنامه نویسی Perl توسعه داده شده است.

cPanel یک کنترل پنل عالی و قابل تنظیم است، که در طول زمان امتحان خود را به خوبی پس داده است و یک تیم حرفه ای و فعال پشت آن قرار دارد که برای کاربران cPanel کمک بزرگی به حساب می آید زیرا در طول استفاده از این کنترل پنل با هر سوال و مشکلی رو به رو شوید می توانید از تیم پشتیبانی cPanel کمک بگیرید. خوش نامی، شهرت و استفاده گسترده از cPanel  به علت رابط کاربری ساده و قابل فهم آن است بطوریکه هر کسی فقط یک بار از آن استفاده کند  طرز کارش را یاد می گیرد. البته بهتر است بدانید این کنترل پنل ساده و قدرتمند  نسحه هایی هم دارد که برای استفاده  افراد حرفه اس طراحی شده است. این نسخه از امکاناتی نظیر مدیریت همزمان چندین سرور و پشتیبانی از IPV6  برخوردار است.

ورود به cPanel

برای مشاهده صفحه ورود به cpanel باید از مرورگر خود استفاده کنید. آدرسی که باید در مرورگر تایپ کنید تا بتوانید وارد cPanel شوید را ارائه دهنده هاست یا سرور برای شما ایمیل می کند. اصلا از قسمت :۲۰۸۲ که در آدرس وجود دارد نترسید. این شماره پورتی است روی سرور که cPanel به صورت پیشفرض از آن استفاده می کند. لطفا توجه داشته باشید که برای دسترسی به cPanel از اتصال امن HTTPS استفاده کنید در غیر این صورت قوانین امنیت cPanel را نقض نمودید.

رابط کاربری cPanel

ظاهری که هم اکنون پس از ورود به cPanel مشاهده می کنید، در پی سالها تغییر بهتر و بهتر  شده است. با این وجود اگر دوست دارید ظاهر متفاوتی از cPanel  داشته باشید  باید به ارائه دهنده هاست یا سرور خود درخواست دهید. چون برای آنها این امکان وجود دارد که  ظاهر cpanel را شخصی سازی کنند. به طور کلی cPanel دارای قسمت های اصلی زیر است:

Preferences، Mail، Files، Database، Domains، Security و Logs.  شهرت cPanel دلایل و ابعاد زیادی دارد و یکی از مهمترین این دلایل امکان استفاده ساده و آسان از این کنترل پنل است.

امکانات cPanel

cPanel از لحاظ امکاناتی که به کاربر ارائه می دهد یکی از قویترین کنترل پنل های موجود جهان است.

در بخش Mail، می توانید اکانت ایمیل جدید و فورواردر ایجاد کنید. می توانید تنظیمات ضد هرزنامه (اسپم) را به آسانی انجام دهید. می توانید تنظیم کنید که از تمام آدرس های ایمیل دریافت وجود داشته باشد و بسیاری امکانات دیگر. بیشتر تنظیمات ایمیل در cPanel تنها با چند کلیک قابل انجام است.

در بخش Domain، یک ویرایش گر ساده خواهید یافت که انجام تنظیمات دامنه را برای شما راحت می کند. در این بخش می توانید تعریف کنید که یک آدرس به آدرس دومین دیگر تغییر مسیر دهد(Redirect  شود). همچنین در این بخش مدیریت دومین های دیگر و تنظیمات مربوط به DNS برای شما مهیاست.

در بخش Database، می توانید گزینه PHPMyAdmin را مشاهده کنید. یکی دیگر از بخش های بسیار خوب cPanel. اینکه بتوانید توسط یک رابط کاربری تحت وب بانک های اطلاعاتی MySQL خود را مدیریت کنید بسیار راحت و مناسب است. اما اگر دوست دارید از MySQL Workbench  استفاده کنید cPanel  امکان Mount یا دسترسی از راه دور به بانک اطلاعاتی را هم به شما می دهد. درکنار MySQL، cPanel امکان مدیریت بانک های اطلاعاتی PostgreSQL  را نیز به شما می دهد.

cPanel سیستم بکاپ کیری بسیار راحتی را برای کاربران فراهم کرده است. گزینه Backups را می توانید در قسمت File پیدا کنید. سیستم بکاپ گیری cPanel  به شما این امکان را می دهد که بکاپ های  غیر افزایشی مبتنی بر تصویر لحظه ای (snapshot) را از بانک های اطلاعاتی، فایلها و تنظیمات ایمیل بگیرید. شما حتی می توانید از کل پنل خود در یک فایل آرشیو، بکاپ تهیه کنید.  هنگامی که شما  می خواهید وب سایت خود را از هاست کنونی به هاست دیگری که آن هم cPanel دارد منتقل کنید امکانات بکاپ گیری cPanel بسیار کار شما را آسان می کند. اگر بخواهید وب سایت خود را از یک ارائه دهنده هاست  به  شرکت دیگری منتقل کنید که از کنترل پنل خاص خودش استفاده می کند، روند انتقال سایت  بسیار پیچیده خواهد شد. اما اگر این انتقال از  cPanel به cPanel باشد کار آسانی پیش رو دارید.

در قسمت File معمولا شما گزینه ای تحت عنوان FTP خواهید دید که شما را به صفحه تنظیمات FTP هدایت می کند. در صفحه FTP شما می توانید برای خود اکانت FTP بسازید یا اکانت های از پیش ساخته شده را ویرایش کنید.  شما می توانید مسیر اصلی اکانت خود را انتخاب کنید اما معمولا از قبل این کار انجام شده است.

حتما برای آشنایی بیشتر با امکانات شگفت انگیز cPanel در بخش دوم این مقاله با ما همراه باشید.

[ad_2]

لینک منبع